Reportage från Worldcustom

Reportage från Worldcustom

Viksjö Mat & Nostalgi
 Lars-Åke Krantz

Viksjö i Västernorrland ligger inbäddat mellan höga berg längs Bävervägens vindlande asfalt. Vi har passerat Västanås magnifika vattenfall. Längre upp längs 331:an väntar sandåsar och sjöar. Viksjö är sista anhalten för bensin och koffein. 
Det har alltid funnits bensinstation , skola, affärer och det där så klart, utom de sista åren. Norrlands magi står orubblig i de vänliga dalarna men ljusen har släckts i skyltfönstren ett efter ett.

Det har Stefan Hagman med familj ändrat på.

Stefan Hagman har växt upp i en lanthandel. Han har sett allt från start. Intryck har frästs in i medvetandet med brännjärn.
Han är en samlare också och kombinationen kommer nu alla till del i en butik, café och bilutställning som får folk att åka långväga  innan det ens har öppnat på riktigt. För dig som känner igen namnet. Jodå, det är han. Ena halvan av S&S Custom i Indal.


Han är en samlare också och kombinationen kommer nu alla till del i en butik, café och bilutställning som får folk att åka långväga innan det ens har öppnat på riktigt. För dig som känner igen namnet. Jodå, det är han. Ena halvan av S&S Custom i Indal.

Jan Svensson, från en annan vacker dal Västerböle Medelpad, drar på sig skinnjackan.  Foxtails kallar.Viksjö Mat&Nostalgi skall besökas.  Farsan Staffan Svensson har åkt från Liden och rattar in på sonens gård med Crestline Skyline från 54. Solen stiger. Defrostern kläcker frosten till rim på vindrutan. Torkarna går medan bilen fylls av familj. Staffan hänger på ratten som så många gånger förut.  Första femtiotalsforden kostade honom 28 kronor.  Han fixade upp den och sålde för 55 kronor.

map

Fler bilar ansluter. Annilie och Robert glider lågt . Kent Åberg tar täten i Impalacabben från 1966.  Karavanen klättrar varsamt längs väg 331 som  gett namn åt ett rockband i trakten. Asfalten är bra. Pulsådern för timmerbilarna mot kusten och tankbilarna inåt landet hålls jämn och slät för de gamla bilarna som reser från 19 oktober 2014 femtio år bakåt i tiden till lanthandeln i Viksjö.
NKGlöm Elvisplanscher och Moondekaler på väggarna. Det var inte stort i Sverige 1964. Glöm rockabilly och DePalma. Stort i Sverige 1964 var Harry Brandelius, Anita Lindblom och Lennart Hyland. NK Att komma till Viksjö Mat& Nostalgi ÄR femtio-sextiotal från dörrhandtaget du tar i till borden och stolarna i fiket från AB Nordiska Kompaniet (NK). Här kan göras film. Bara att rigga upp kameran
Läs resten av artikeln på worldkustom

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code